Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto z kaszą manną :).
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Przygotowanie ciasta jest bardzo proste.Do miski wlewamy kefir dodajemy sodę i kaszę mannę oraz mąkę.Mieszamy dokładnie łyżką albo szpatułką nie mikserem.Taką masę odstawiamy na ok.20-30 min. W tym czasie do drugiej miski dajemy miękkie masło,jajka oraz cukier i cukier waniliowy.Teraz możemy mikserem ubić taki a'la kogel mogel. Następnie wlewamy kogel mogel do masy z kefirem i delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką.Ciasto dzielimy na dwie części.Do jednej wsypujemy kakao i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem i wlewamy na przemian raz jasne raz ciemne ciasto. Ciasto pieczemy 45 min. w piekarniku nagrzanym do 200C.Po upieczeniu i ostygnięciu ciasto polewamy polewą lub posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!