Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z owocami i słodką kruszonką, które przygotujecie bez użycia miksera. Wystarczy wymieszać widelcem wszystkie składniki w misce, przelać do formy, udekorować kruszonką i upiec. Prościej już się nie da. Przepis na ciasto spod widelca Ewa Wachowicz zaprezentowała w 362 odcinku programu "Ewa gotuje".
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2714
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1241
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 702
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 50
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2714
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1241
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 702
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 50
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj cukier, śmietanę, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Składniki energicznie mieszaj widelcem.
Kwadratową blaszkę 20x20 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy. Na wierzch ułóż owoce.
Masło pokrój w kostkę i przerzuć do miski. Dodaj cukier i mąkę. Składniki rozgnieć w dłoniach, następnie rozetrzyj między palcami tak, aby powstały grudki. Kruszonkę wysyp na górę ciasta.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Ciasto spod widelca wstaw do rozgrzanego pieca. Piecz przez godzinę (do suchego patyczka).