Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto wiśniowe z marcepanem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C. Masę marcepanową pokroić w plasterki. Cukier wymieszać w miseczce z solą oraz mąką. Kostkę do pieczenia Kasia stopić, przestudzić. Potem wlać do składników w miseczce.Całość mieszać widelcem, aż powstaną duże grudki. Blachę wyłożyć pergaminem.
Na spodzie rozsypać 2/3 kruszonki. Przykryć plasterkami marcepana, pozostawiać między nimi spore odstępy. Rozłożyć wiśnie. Wierzch posypać resztą kruszonki oraz płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika i piec 30–35 minut.
Czas przygotowania ok. 1 godziny. Temperatura pieczenia 200°C. Forma 32 x 39 cm.Źródło: Tina