Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto wiśniowe z marcepanem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 111
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 111
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C. Masę marcepanową pokroić w plasterki. Cukier wymieszać w miseczce z solą oraz mąką. Kostkę do pieczenia Kasia stopić, przestudzić. Potem wlać do składników w miseczce.Całość mieszać widelcem, aż powstaną duże grudki. Blachę wyłożyć pergaminem.
Na spodzie rozsypać 2/3 kruszonki. Przykryć plasterkami marcepana, pozostawiać między nimi spore odstępy. Rozłożyć wiśnie. Wierzch posypać resztą kruszonki oraz płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika i piec 30–35 minut.
Czas przygotowania ok. 1 godziny. Temperatura pieczenia 200°C. Forma 32 x 39 cm.Źródło: Tina