Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w internecie i właśnie go wypróbowałam. Uważam, że jest godny polecenia. Ciasto na deser po niedzielnym obiadku.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 182
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 91
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 182
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 91
Składniki
Z miękkiej margaryny, mąki, serka, cukru waniliowego i proszku do pieczenia wyrobić ciasto. Podzielić je na 2 części.
Formę o wymiarach 26x30 cm wyłożyć papierem do wypieków.
Połowę ciasta wyłożyć na blaszkę. Można wcześniej rozwałkować lub wylepić ręcznie.
Jabłka obrać i podzielić na połówki. W miejsce wydrążenia pestek włożyć kilka rodzynek. Układać na ciasto wydrążeniem na dół. Na mojej blaszce zmieściło się 9 połówek.
Jeśli koś lubi jabłka można posypać cynamonem.
Rozwałkować drugą część ciasta i położyć na jabłka tak jak na zdjęciu.
Piec w temperaturze 200 st. C przez ca 30 min.
Cukier puder i śmietanę zagotować na wolnym ogniu. Gdy lekko zacznie tężec polukrować ciasto.
Z okrawków ciasta, które mi się zostało zrobiłam jeszcze kilka kruchych ciasteczek.
SMACZNEGO.