Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z kremem, truskawkami i galaretką"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 715
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 715
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Składniki
Na krem: 1 szklankę mleka zagotować, w reszcie rozpuścić krem, dolać do ciepłego mleka, zagotować. Wystudzić, utrzeć z masłem, schłodzić. Owoce umyć, odszypułkować, pokroić. Galaretki przygotować według przepisu.
Na biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i ubijać nadal, dodając cukier i po jednym żółtku. Dodawać porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, całość delikatnie wymieszać łyżką.
Masę przelać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką. Piec 30 min w temp. 175oC, wystudzić. Na biszkopcie rozłożyć krem i truskawki. Zalać tężejącą galaretką i ponownie schłodzić.
Biszkopt możesz nasączyć ponczem: zagotuj 100 ml wody z łyżeczką cukru, schłódź, dodaj 4 łyżki soku z cytryny.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium