Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, które obowiązkowo robię w sezonie wiśniowym. Poza sezonem możemy użyć owoce ze słoika.
Ciasto: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie mieszamy i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x35 cm, pieczemy około 20 – 30 minut w temp. 180 stopni.
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia.
Krem: odlewamy pół szklanki mleka i mieszamy w nim mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i żółtka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Na kipiące mleko wlewamy powstały budyń i chwilę gotujemy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem.
Na biszkopcie rozsmarowujemy krem , układamy na nim umyte i wydrylowane wiśnie, zalewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki do czasu, aż galaretka dobrze stężeje.
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 97
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 782
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 65
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 233
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 97
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 782
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 65
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 233
Składniki
Ciasto: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie mieszamy i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x35 cm, pieczemy około 20 – 30 minut w temp. 180 stopni.
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia.
Krem: odlewamy pół szklanki mleka i mieszamy w nim mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i żółtka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Na kipiące mleko wlewamy powstały budyń i chwilę gotujemy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem.
Na biszkopcie rozsmarowujemy krem , układamy na nim umyte i wydrylowane wiśnie, zalewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki do czasu, aż galaretka dobrze stężeje.
Przepisy Desery
Desery
Dietetyczne ciasto
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Dietetyczne ciasto
Przepyszne fit ciasto pod kruszonką
Odsłon: 4
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 695