Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ,szybkie i przepyszne ciasto z serii "sezonówka". Ciasto,które można zrobić z każdym rodzajem owoców. Zaczynając od rabarbaru poprzez truskawki ,porzeczki,maliny , jagody itd -czyli na co aktualnie jest sezon lub to co lubimy najbardziej. Mrożone równierz się sprawdzą. Ciasto bez dodatku owoców będzie smaczną babką piaskową.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Składniki
CIASTO: Masło rozpuszczamy w rondelku Całe jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ciepłe masło i chwilę miksujemy do połączenia się składników.Obie mąki przesiewamy do miseczki dodajemy proszek do pieczenia mieszamy. Łączymy z masą jajeczną. Mieszamy przez chwilę aż ciasto będzie jednolitą masą. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 25 cm). Na wierzchu układamy owoce * WERSJA Z RABARBAREM: Przed przygotowaniem ciasta rabarbar należy obrać i pokroić w kostkę. Posypać cukrem odstawić aż puści sok. Następnie przecedzić na sicie i obsypać bułką tartą
Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy do suchego patyczka.Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.