Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ,szybkie i przepyszne ciasto z serii "sezonówka". Ciasto,które można zrobić z każdym rodzajem owoców. Zaczynając od rabarbaru poprzez truskawki ,porzeczki,maliny , jagody itd -czyli na co aktualnie jest sezon lub to co lubimy najbardziej. Mrożone równierz się sprawdzą. Ciasto bez dodatku owoców będzie smaczną babką piaskową.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
CIASTO: Masło rozpuszczamy w rondelku Całe jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ciepłe masło i chwilę miksujemy do połączenia się składników.Obie mąki przesiewamy do miseczki dodajemy proszek do pieczenia mieszamy. Łączymy z masą jajeczną. Mieszamy przez chwilę aż ciasto będzie jednolitą masą. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 25 cm). Na wierzchu układamy owoce * WERSJA Z RABARBAREM: Przed przygotowaniem ciasta rabarbar należy obrać i pokroić w kostkę. Posypać cukrem odstawić aż puści sok. Następnie przecedzić na sicie i obsypać bułką tartą
Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy do suchego patyczka.Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.