Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z owocami z kompotu"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
Składniki
Mleko lekko podgrzej, dodaj pokruszone drożdże, oprósz cukrem. Przykryj, odstaw do wyrośnięcia. Jajka utrzyj z resztą cukru. Dodaj rozczyn drożdżowy, mąkę, sól i olej, dokładnie wyrób. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kruszonka: połącz, zagnieć. Śliwki i wiśnie osącz z kompotu. Ciasto wyłóż na blachę. Przykryj owocami, zetrzyj na tarce kruszonkę. Piecz godzinę w temp. 180°C.
Czas przygotowania 90 min. Ilość porcji 10. Cena za porcję 1,80 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Horzyk z Roztropic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie