Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
- 3 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 cukier waniliowy - 1/2 szklanki cukru - 5 żółtek - 1 masło 1. Należy zagnieść składniki i podzielić na dwie nierówne części i dać do lodówki. 2. 2 budynie + 3 śmietany 18 % + 1 łyżeczka proszku do pieczenia + 1/2 szklanki cukru [MASA KREM] Ubijamy pianę z 5 białek + dodajemy budynie + proszek do pieczenia + śmietanę [łyżkami mieszamy]. 3. Większą część ciasta [spod] potem MASA KREM i reszta ciasta na górę. Piec w temperaturze 180 st przez 40 min.
Misa do mieszania,trzepaczka do białek,blacha do pieczenia
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Należy zagnieść ciasto I podzielić na dwie nierówne części I dać do lodówki. 2 budynie waniliowe bez cukru + 3 śmietany 18 % + 1 łyżeczka proszku do pieczenia + 1/2 szklanki cukru [MASA]. Ubijamy pianę z 5 białek dodajemy wmieszane budynie z proszkiem do pieczenia i śmietaną poprzez łyżkę tak by była jednolita konsystencja. Większą część ciasta dajemy na spod Potem MASA Reszta ciasta na górę Piec 40 min w temp 180 st. Smacznego