Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe ciasto biszkoptowe z masą serowo-śmietankową.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 794
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 794
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Tortownica 25 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Biszkopt. Mąkę i skrobię przesiać. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej partiami wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki lub łyżki. Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec w temperaturze 160 – 170ºC przez około 30 –40 minut. Ostudzić i przekroić na pół Krem. Schłodzoną śmietanę i serek zmiksować, pod koniec dodając cukier waniliowy, puder i fix. Gotową masę wymieszać z owocami. Spód biszkopta lekko spryskać ponczem, nałożyć prawie 2/3 kremu, przykryć wierzchem biszkopta, lekko spryskać ponczem. Wierz i boki ciasta pokryć resztą masy. Całość schłodzić w lodówce.