Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto robie szczególnie z myslą o mężu, ale ostatnio nawet syn sie skusił
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 433
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 433
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać 1 całe jajko, a potem po kolei po jednym żółtku. Dobrze ubić. Teraz wsypać mąke i proszek. Na końcu wlać śmietanę. Wyłożyć na blachę.
Obrany rabarbar posypać cukrem, a przed wyłożeniem na ciasto opruszyć mąką.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier do smaku. Wyłożyć na rabarbar.
Kruszonka: wymieszać skladniki, dosypywać tyle mąki, ile jest potrzebne (zawsze wsypuję na oko). Wysypać na pianę. Całość piec 45 min w 160 st.