Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak się nie chce to najlepiej wychodzi
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 62
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 89
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 62
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 89
Składniki
Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia,3/4 szklanki cukru,aromat i wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami do miski z mąką. Dodać żółtka, jajko, śmietanę i szybko rękoma zagnieść ciasto.podzielić na dwie części.
2. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wylepić ją większym kawałkiem ciasta i wstawić do lodówki . Mniejszy kawałek ciasta zawinąć w folię spożywczą i również wstawić do lodówki.
budynie ugotuj według przepisu na opakowaniu,plus mąka ziemniaczana i 1/4szklanki cukru.
Do ciepłego budyniu dodać pokrojony rabarbar, borówki i wymieszać. Masę wyłożyć na schłodzone ciasto w blaszce.drugą część ciasta pokruszyć i posypać nim wierzch ciasta. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C.około 50 minut.