Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki rozpoczęty, więc czas na wypieki.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem , dodać masło i nadal ucierać na pulchną masę. Następnie wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia , dodać śmietanę i dokładnie połączyć składniki.
Gotowe ciasto przelać do przygotowanej formy, dobrze wyrównać powierzchnię i obłożyć wydrążonymi śliwkami.
Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec 35 minut. Po ostudzeniu placka posypać cukrem waniliowym.