Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe, delikatne, puszyste ciasto.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 295
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 295
Składniki
Oddzielam żółtka od białek, z białek ubijam pianę. Osobno, margarynę kroję na kawałki i miksuję z cukrami na gładką masę. Następnie dodaję żółtka (po jednym) nadal miksując. Stopniowo dodaje mąkę i proszek do pieczenia.
Pianę z białek dodaję do powstałej masy i delikatnie łączę. Powstałą masę przelewam do foremki (23x23) wyłożonej papierem do pieczenia i układam połówki śliwek. Piekę z termoobiegiem około 40 minut w temperaturze 180 stopni.