Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe, delikatne, puszyste ciasto.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Oddzielam żółtka od białek, z białek ubijam pianę. Osobno, margarynę kroję na kawałki i miksuję z cukrami na gładką masę. Następnie dodaję żółtka (po jednym) nadal miksując. Stopniowo dodaje mąkę i proszek do pieczenia.
Pianę z białek dodaję do powstałej masy i delikatnie łączę. Powstałą masę przelewam do foremki (23x23) wyłożonej papierem do pieczenia i układam połówki śliwek. Piekę z termoobiegiem około 40 minut w temperaturze 180 stopni.