Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukinia faszerowana"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 213
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 213
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Składniki
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż i usunąć gniazda nasienne. Pokroić jedną cebulę w plasterki.
Drugą cebulę i czosnek posiekać. Rozgrzać masło na patelni, zeszklić cebulę i czosnek. Dorzucić pokrojone pieczarki i paprykę, dusić razem przez około 10 minut.
z patelni zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła, doprawić. Napełnić farszem cukinie, na wierzchu położyć paski żółtego sera. Włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, obłożyć plastrami cebuli, zapiekać przez 25 minut w temp. 180 stopni. Udekorować ziołami.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium