Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukinia. Łódeczki z niespodzianką"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Kaszę przepłucz zimną, a później gorącą wodą. Zalej wrzątkiem, gotuj na wolnym ogniu ok. 20 minut. Cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół, wydrąż środki. Miąższ pokrój w kostkę. Cebulę poszatkuj, posiekaj drobno pomidor, paprykę oraz umyte pieczarki.
Cebulę zeszklij na maśle. Dodaj cukinię, pieczarki, a po chwili paprykę, dopraw solą i pieprzem. Dodaj ugotowaną kaszę i pomidory, wymieszaj. Napełnij połówki cukinii, podlej bulionem, obłóż serem i oprósz ziołami. Piecz 40 min w 200 st.
Czas ok. 80 min; porcja – 310 kcal, cena 3,50 zł.Źródło: Świat kobiety