Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia z kaszą jaglaną"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 23
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 23
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Składniki
Kaszę opłukać pod bieżącą wodą na sitku, następnie ugotować w podwójnej ilości wody (ok. 10-15 minut). Odparować, odłożyć.
Cukinie umyć, osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół. Łyżeczką delikatnie wydrążyć gniazda nasienne. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Kaszę połączyć z pomidorami, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Ułożyć na wyłożonej papierem blaszce i piec 30 minut. Kilka minut przed końcem posypać żółtym serem.
ok. 45 minut
Jeśli mamy dużą cukinię, nie kroimy jej wzdłuż, tylko na kawałki i wydrążamy tak, by powstało miejsce na farsz.Źródło: Twoje Imperium