Do góry

Desery Przepis na:

Cynamonki czyli podwójne ślimaczki z ciasta francuskiego - prosty przepis!

Cynamonki czyli podwójne ślimaczki z ciasta francuskiego - prosty przepis!

Autor:

Przepisów i artykułów: 242 Ocena: 2405

Dodano:

Odsłon: 4734

Masz ochotę na coś słodkiego polecam ci szybkie cynamonki do kawy, które zrobisz w 15 minut. Zapraszam na film na mój kanał na You Tube.

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • cukier trzcinowy 3 łyżeczki
  • cynamon 1 łyżeczka
  • białko 1
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cynamonki czyli podwójne ślimaczki z ciasta francuskiego - prosty przepis!

Przygotowanie

  1. Płat ciasta francuskiego posmarować roztrzepanym białkiem, cukier trzcinowy połącz z cynamonem. Ciasto posypać cukrem na całość. Teraz należy zwinąć ciasto z jednej strony długości i z drugiej strony długości tak do siebie do środka. Powstanie jeden rulon. Posmarować białkiem posypać cukrem Pokroić na mniejsze części o szerokości 2 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni funkcja góra, dół przez 15 minut. Pieczemy na środkowej półce.

    Zapraszam do obejrzenia filmu.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń