Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowa choinka"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku, dodaj cukier, czekoladę, kakao, miód i przyprawy. Chwilę podgotuj i odstaw do ostygnięcia. Jajka rozbij, rozmąć i wlej do masła. Dodaj konfiturę i skórkę pomarańczową. Mąkę przesiej z proszkiem i sodą, wymieszaj z masą.
Formę w kształcie choinki wysmaruj masłem i obsyp cienką warstwą mąki. Przelej ciasto, wyrównaj wierzch i piecz około 50-60 minut w 180°C. Wyjmij z piekarnika, zostaw do ostygnięcia. Jeśli ciasto zbyt wyrosło, zetnij wierzch ostrym nożem.
Cukier puder rozprowadź wrzącą wodą i energicznie wymieszaj. Dodaj kilka kropli esencji waniliowej. Lukrem posmaruj zimne ciasto. Od razu udekoruj ozdobami, by dobrze się przykleiły.
Na górze choinki przyklej gwiazdkę anyżu, pisakiem narysuj ozdobne zygzaki.Źródło: Naj