Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z serem i malinami
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Do miski przesiać mąkę, kakao, proszek i sodę. W osobnej misce zmiksować jajka z cukrem przez kilka minut. Dodać olej, mleko i powidła. Cały czas miksując dodać przesiane suche składniki. Dodawać partiami żeby łatwiej było zmiksować. Ciasto czekoladowe przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do miski przekładamy twaróg, żółtka, puder, mąkę i za pomocą tłuczka lub widelca rozgniatamy do połączenia się składników. Białka miksujemy na sztywno i dodajemy do twarogu. Mieszamy szpatułką i wykładamy za pomocą łyżki twaróg w niewielkich odstępach na ciasto czekoladowe. Na koniec układamy maliny, lekko dociskając je do ciasta. Wkradamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 60 minut. gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!