Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa...
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3791
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34210
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113648
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3791
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34210
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113648
Składniki
Margarynę roztapiamy w garnku razem z cukrem, mieszamy.
W drugim garnku podgrzewamy mleko i dodajemy kakao, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Wlewamy masę kakaową do rozpuszczonej wcześniej margaryny i gotujemy 2-3 minuty aż zgęstnieje.
Dodajemy mleko w proszku, mieszamy ciągle gotując, żeby było jak najmniej grud. Wsypujemy płatki owsiane. Porządnie mieszamy, masa ma być gęsta.
Po ostygnięciu formujemy kulki (ręce powinny być mokre), wielkość wg uznania. Obtaczamy w cukrze, płatkach owsianych lub pokruszonych drobno płatkach migdałowych.