Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bez pieczenia, na spodzie z cantuccini (wloskie herbatniki migdalowe) z kremem mascarpone i biala czekolada, ozdobiony wisniami w bialej czekoladzie.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Herbatniki zmiksowac lub pokruszyc, dodac roztopione maslo, sól i starta skórke cytrynowa, dokladnie wymieszac i przelozyc mase do tortownicy tworzac boki o wysokosci ok 1 cm. Wstawic do lodówki. Czekolade roztopic i lekko schlodzic, twarozek z mascarpone i wanilia miksowac ok. 1 min. dodac roztopiona czekolade a nastepnie wylozyc mase kremowa na spód sernika. Wstawic ponownie do lodówki.
Roztopic reszte czekolady, zanurzac w niej kolejno wisnie i suszyc je na papierze do pieczenia. Aby wisnie staly równo na serniku, mozna przed zanurzeniem w czekoladzie odciac kawalek spodu. Przed podaniem sernik udekorowac wisniami.