Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na specjalną okazję czyli na 5 urodziny mojego synka Mateuszka ! Oczywiście Mati pomagał mi w przygotowaniu tortu... Zużycie kinderków wzrosło do maximum,bo co drugi batonik był połamany i Mateusz musiał natychmiast pożerać uszkodzoną czekoladkę ;-D
Białka ubić na sztywną pianę, utrwalić cukrem dodać przestudzoną czekoladę(roztopioną w kąpieli wodnej) ,przesianą mąkę ,kakao ,wanilię oraz proszek do pieczenia i zmiksować na jednolitą masę.
Do przygotowanej tortownicy przełożyć ciasto ,wyrównać ,wstawić do rozgrzanego (180) piekarnika i piec 35-40 min. Uchylić piekarnik i poczekać aż wystygnie. Po całkowitym ostygnięciu obkroić biszkopt ok 0,5 cm tzn zmniejszyć jego obwód. W to miejsce pionowo układać kinder-czekoladki.
Pianka :
2 szklanki mleka zmiksować ze śnieżkami , dodać przestudzoną czekoladę (roztopioną w kąpieli wodnej) i przestudzoną galaretkę ( 2 szkl wrzątku + 2 galaretki). Przelać masę na biszkopt i wstawić do lodówki najlepiej na noc.
Ozdobiłam tort na zamówienie synka ;-)
Jeden do przedszkola - opłatkiem ze znaczkiem BMW i różyczkami,
a drugi - opłatkiem z Zygzakiem i różyczkami
:-D
Oba zrobiły wrażenie i nie został nawet kawałeczek ,aby zamieścić zdjęcie po przekrojeniu.
Do przedszkola dodałam jeszcze jedną warstwę ,białą bez czekolady(samo mleko + śnieżka + galaretka)
SMACZNEGO
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 24
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 87
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 23
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 36
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 24
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 87
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 23
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 36
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, utrwalić cukrem dodać przestudzoną czekoladę(roztopioną w kąpieli wodnej) ,przesianą mąkę ,kakao ,wanilię oraz proszek do pieczenia i zmiksować na jednolitą masę. Do przygotowanej tortownicy przełożyć ciasto ,wyrównać ,wstawić do rozgrzanego (180) piekarnika i piec 35-40 min. Uchylić piekarnik i poczekać aż wystygnie. Po całkowitym ostygnięciu obkroić biszkopt ok 0,5 cm tzn zmniejszyć jego obwód. W to miejsce pionowo układać kinder-czekoladki. Pianka : 2 szklanki mleka zmiksować ze śnieżkami , dodać przestudzoną czekoladę (roztopioną w kąpieli wodnej) i przestudzoną galaretkę ( 2 szkl wrzątku + 2 galaretki). Przelać masę na biszkopt i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Ozdobiłam tort na zamówienie synka ;-) Jeden do przedszkola - opłatkiem ze znaczkiem BMW i różyczkami, a drugi - opłatkiem z Zygzakiem i różyczkami :-D Oba zrobiły wrażenie i nie został nawet kawałeczek ,aby zamieścić zdjęcie po przekrojeniu. Do przedszkola dodałam jeszcze jedną warstwę ,białą bez czekolady(samo mleko + śnieżka + galaretka) SMACZNEGO
Przepisy Desery
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Desery
Ciasto miętowo czekoladowe
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 30
Ciasto parzone
Ciasto parzone to ciasto znane z takich przysmaków, jak ptysie, karpatka czy...
Odsłon: 180