Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto kakaowe ze śliwkami i kakaową pianka. Idealne na różne okazje pięknie wygląda i prezentuje się na stole.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6377
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6377
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i kakao. Dodaj margarynę, żółtka i śmietanę zagnieść ciasto. Podziel na 2 części większą i mniejsza . Włóż do zamrażarki na 2 godziny.
Śliwki opłukaj, przekrój na pół usuń pestki. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia zetrzyj na tarce o grubych oczkach większą część ciasta. Ciasto podpiecz około 10 minut w temperaturze 180 st.
Na podpieczone ciasto ułóż śliwki skórką do dołu.
Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem , dodaj kakao, pianę wyłóż na śliwki. Na wierzch zetrzyj mniejszą część ciasta . Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.
Po wystudzeniu możesz wierzch posypać cukrem pudrem.