Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane daktyle to pyszna i zdrowa przekąska, a jej zrobienie jest proste i nie zabiera dużo czasu...
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 18
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 18
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
Składniki
Daktyle naciąć wzdłuż, usunąć pestki. Do środka włożyć po dwie połówki orzechów.
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Każdy daktyl zanurzyć w roztopionej czekoladzie, i pomagając sobie widelcem, przełożyć na kratkę lub folię aluminiową. Dowolnie ozdobić.
Wstawić do lodówki na około 20 minut, do stężenia czekolady.