Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane daktyle to pyszna i zdrowa przekąska, a jej zrobienie jest proste i nie zabiera dużo czasu...
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 122
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 110
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 122
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 110
Składniki
Daktyle naciąć wzdłuż, usunąć pestki. Do środka włożyć po dwie połówki orzechów.
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Każdy daktyl zanurzyć w roztopionej czekoladzie, i pomagając sobie widelcem, przełożyć na kratkę lub folię aluminiową. Dowolnie ozdobić.
Wstawić do lodówki na około 20 minut, do stężenia czekolady.