Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatne zapiekanki z jabłkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2793
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2793
Składniki
Posmaruj masłem żaroodporne kokilki. Kromki bułki paryskiej pokrój na małe kawałki i wymieszaj z dżemem pomarańczowym. Rozłóż je do przygotowanych kokilek. Dołóż do nich kawałki jabłek. Umieść kokilki w głębokiej formie do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Podgrzej mleko (nie gotuj). Jajka wymieszaj w misce z cukrem, następnie powoli dodaj do mleka. Zalej masą mleczną zawartość kokilek.
Wlej do naczynia gorącą wodę, tak aby sięgała do połowy wysokości kokilek. Wstaw do piekarnika, piecz 25-30 minut, aż wierzch zbrązowieje.Źródło: Olivia