Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser na sylwestra.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 61
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 203
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 61
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 203
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Składniki
Wykonanie: Grejpfruty przekroić na połówki, wydrążyć miąższ i odcisnąć sok. Starannie oczyścić miseczki z błonek i odłożyć. Żółtka utrzeć z cukrem, mąką ziemniaczaną i połączyć z jedną szklanką soku grejpfrutowego. Masę dokładnie połączyć, postawić na ogniu i cały czas mieszając zagotować. Następnie zdjąć z ognia, połączyć z likierem i ostudzić. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą, napełnić grejpfrutowe miseczki. Zapiec w piekarniku w temperaturze 185 stopni przez 20 minut.