Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser na sylwestra.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 737
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 93
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 737
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 93
Składniki
Wykonanie: Grejpfruty przekroić na połówki, wydrążyć miąższ i odcisnąć sok. Starannie oczyścić miseczki z błonek i odłożyć. Żółtka utrzeć z cukrem, mąką ziemniaczaną i połączyć z jedną szklanką soku grejpfrutowego. Masę dokładnie połączyć, postawić na ogniu i cały czas mieszając zagotować. Następnie zdjąć z ognia, połączyć z likierem i ostudzić. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą, napełnić grejpfrutowe miseczki. Zapiec w piekarniku w temperaturze 185 stopni przez 20 minut.