Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser warstwowy jak lazania, składający się ze zmielonych ciasteczek maślanych, orzeszków ziemnych, przekładanych pyszną masą śmietanowo - krówkową, a na wierzchu polewa czekoladowa. Jest bardzo prosty do wykonania. Smakuje bajecznie!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Ciasteczka i orzechy blendujemy na żwirek, łączymy z kakao, dzielimy na 4 części. Śmietanę łączymy za pomocą miksera z masą krówkową, dzielimy również na 4 części.
Bierzemy prostokątną formę o wymiarach 25x15 cm i wlewamy na dno pierwszą warstwę kremu. Rozprowadzamy równo po całej powierzchni. Następnie posypujemy warstwę kremu żwirkiem ciasteczkowym, robimy to delikatnie, aby warstwy nam się nie pomieszały. Tak działamy, aż do ostatniej warstwy, którą będzie żwirek. Przykrywamy deser i wkładamy do lodówki na 4-5 godzin, a najlepiej na całą noc.
Kiedy deser się dobrze schłodzi polewamy go polewą czekoladową, której składniki rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Wkładamy deser jeszcze na 1/2 godziny do lodówki.
Pyszna lazania krówkowo- orzechowa gotowa!