Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowe knoppersy"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 219
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 219
Składniki
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>
35 min • Porcja 510 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 14-16 porcji
Masa jasna: mleko z cukrem podgrzewam, by cukier się rozpuścił. Studzę. Dodaję do zmiksowanej margaryny. Wsypuję mleko w proszku. Miksuję.
Masa orzechowa: masło miksuję z kremem orzechowym. Mieszam z uprażonymi wcześniej orzechami. Polewa: podgrzewam śmietanę i rozpuszczam w niej kostki czekolady.
Na pierwszy wafel wykładam masę orzechową, przykrywam drugim waflem, smaruję go masą jasną. Dociskam kolejnym waflem. Wierzch pokrywam polewą. Chłodzę, by masy dobrze stężały.Źródło: Kobieta i życie