Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowe z konfiturą i cynamonem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Składniki
Drożdże rozetrzyj w ciepłym mleku. Dodaj łyżkę cukru, wymieszaj, odstaw do podwojenia objętości. Masło rozpuść w garnku, przestudź. Żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru, dodaj do rozczynu, wymieszaj.
Dodaj białka, mąkę, sól, wlej masło, wyrabiaj ciasto. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia. Konfiturę wymieszaj z cynamonem.
Ciasto rozwałkuj. Podziel na cztery części. Każdą posmaruj konfiturą, zwiń. Uformuj ciasto. Połącz do kruszonki, posyp wierzch. Odstaw na 30 minut. Piecz 50 minut w 180°C.
Czas przygotowania: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień