Do góry

Desery Przepis na:

Drożdżówka ze śliwkami i kruszonką

Drożdżówka ze śliwkami i kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1001

Dodano:

Odsłon: 5557

Przepis na drożdżówkę, której nie trzeba wyrabiać. A ciasto zachwyci każdego.

Składniki

  • 100 g drożdży
  • 4 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szkl. oleju
  • 4 jajka
  • 3/4 szkl. mleka
  • szczypta soli
  • kruszonka
  • śliwki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy kolejno:

    drożdże
    cukier + cukier waniliowy
    jajka
    olej
    mleko
    mąkę
    sól.

    Nie mieszamy! Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 3 godziny.

    Po tym czasie wszystkie składniki miksujemy mikserem i przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto układamy śliwki skórką do dołu, posypujemy kruszonką.

    Pieczemy ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 180st. C.

    Przepis na kruszonkę znajduje się w pozostałych moich przepisach.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń