Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dwukolorowa babka"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Masło ucieraj mikserem 2 minuty, dodaj cukier, ucieraj 3 minuty. Miksując, dodawaj jajka. Mąki, proszek i cynamon wymieszaj, przesiej, dodawaj stopniowo do masy, delikatnie miksuj.
Połowę masy wlej do natłuszczonej formy. Do drugiej dodaj kakao, wymieszaj, wylej na masę jasną. Piecz godzinę w 180°C. Posyp cukrem pudrem z cynamonem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień