Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dwukolorowa rolada"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22636
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 124
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 336
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22636
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 124
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 336
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli. Miksując dodawaj po łyżce cukru i po jednym żółtku. Wsyp obie mąki, wymieszaj. Trzy czwarte masy wylej na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Gorący biszkopt przykryj ścierką, odwróć, zdejmij papier i zwiń w roladę.
Przygotuj ciemny biszkopt. Wsyp mąkę, kakao i startą na tarce czekoladę. Wymieszaj i wyłóż na blachę. Zrób wzory z masy na jasny biszkopt. Piecz 20 minut w 180°C. Gorący biszkopt przykryj ścierką, odwróć, zdejmij papier, połóż rozwinięty jasny biszkopt i wszystko razem zwiń w roladę.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień