Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem spróbowałam podać dynię jako deser- na słodko- z bakaliami. Smakowała nie tylko najmłodszym.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4251
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34269
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1918
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113681
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4251
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34269
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1918
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113681
Składniki
Makaron przepłukać na sicie zimną wodą. Przełożyć do miseczki i zalać wrzątkiem. Odstawić do napęcznienia pod przykryciem. Przestudzić. Połączyć z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszać. Z dyni ściąć górę . Środek wydrążyć. Oprószyć delikatnie szczyptą soli. Włożyć przygotowane wcześniej nadzienie. Posypać zrumienionymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Przykryć odciętą częścią. Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec do miękkości (około 80 minut).