Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Eklerki z kremem malinowym"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Przesiej mąkę. W garnku zagotuj wodę z masłem, wymieszaj, aż się rozpuści. Wsyp mąkę i gotuj, ciągle mieszając, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Wystudź je, zmiksuj z jajkami. Na blachę z papierem do pieczenia nakładaj podłużne porcje ciasta. Piecz 30 minut w temp. 200°C. Wyjmij, wystudź, przekrój wzdłuż.
Maliny zmiksuj, przetrzyj przez sitko. Śmietanę ubij z cukrem i serkiem, dodaj maliny, przełóż eklerki. Rozpuść czekoladę, dodaj masło i mleko, wymieszaj z cukrem. Polej ciastka.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień