Do góry

Desery Przepis na:

Ekspresowe babeczki

Ekspresowe babeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 3484

Dodano:

Odsłon: 494

Zapas kruchych babeczek mam zawsze w domu - w razie niezapowiedzianych gości można szybko wyczarować coś smacznego do kawy:) Moja dzisiejsza propozycja to babeczki z masą z mascarpone z nutką wiśniową.

Składniki

  • mascarpone 10 dag
  • śmietana kremówka 0,25 szklanki
  • cukier 1 łyżka płaska
  • sok wiśniowy 2 łyżki
  • babeczki kruche 12 szt
  • drylowane wiśnie do dekoracji
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem /do smaku/. Następnie, ciągle ubijając, dodajemy małymi porcjami mascarpone. Na końcu dodajemy sok wiśniowy - najlepiej taki wyciśnięty z wiśni lub zagęszczony by masa nie była zbyt rzadka. Babeczki napełniamy przygotowaną masą i dekorujemy drylowanymi wiśniami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń