Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasola z pomidorami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 200
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 200
Składniki
Fasolę opłucz, zalej zimną wodą, odstaw na 8 godzin, odcedź, zalej świeżą wodą, gotuj 10 minut, odcedź. Cebule obierz, pokrój w kostkę, usmaż na maśle. Marchewkę obierz, pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj na plasterki lub przeciśnij.
Fasolę zalej bulionem, dodaj cebulę, marchew, czosnek, goździki, tymianek, rozmaryn. Garnek przykryj, gotuj na małym ogniu.
Gdy fasola będzie miękka, dodaj puszkę obranych i pokrojonych pomidorów, sól i pieprz. Duś jeszcze 15 minut. Wyjmij marchew. Posyp natką.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień