Do góry

Desery Przepis na:

Fasola z pomidorami

Fasola z pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Fasola z pomidorami"

Składniki

  • 40 dag fasoli
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • marchewka
  • puszka pomidorów
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 6 goździków
  • 2 liście laurowe
  • 1 l bulionu
  • łyżeczka tymianku
  • łyżeczka rozmarynu
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Fasola z pomidorami

Przygotowanie

  1. Fasolę opłucz, zalej zimną wodą, odstaw na 8 godzin, odcedź, zalej świeżą wodą, gotuj 10 minut, odcedź. Cebule obierz, pokrój w kostkę, usmaż na maśle. Marchewkę obierz, pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj na plasterki lub przeciśnij.

  2. Fasolę zalej bulionem, dodaj cebulę, marchew, czosnek, goździki, tymianek, rozmaryn. Garnek przykryj, gotuj na małym ogniu.

  3. Gdy fasola będzie miękka, dodaj puszkę obranych i pokrojonych pomidorów, sól i pieprz. Duś jeszcze 15 minut. Wyjmij marchew. Posyp natką.

  4. Czas: około 2 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń