Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolka szparagowa z patelni z dodatkiem chilli"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Rozgrzej w woku lub na dużej patelni z grubym dnem 3 łyżki oleju. Wrzuć fasolkę i smaż 6 minut, aż zmięknie. Zdejmij z ognia i przełóż do osobnego naczynia.
Wytrzyj wok do sucha, a następnie podgrzej w nim pozostały olej. Zwiększ ogień, do woka wrzuć chilli wraz z grubo mielonym pieprzem i smaż przez minutę. Stopniowo dodawaj imbir, czosnek i dymkę. Smaż wszystko, aż przyprawy uwolnią aromat, a imbir i czosnek lekko się zrumienią.
Dodaj mięso wieprzowe, po paru minutach dorzuć wcześniej podsmażoną fasolkę. Wymieszaj i dosól do smaku. Gotuj do momentu, aż fasolka zmięknie.
Podawaj na ciepło z ryżem gotowanym na parze, innymi daniami kuchni chińskiej lub jako osobną potrawę.
Kruchość i delikatny smak. Jeśli włożysz fasolkę na kwadrans do lodu, warzywo będzie bardziej kruche.Źródło: Olivia