Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolka szparagowa z patelni z dodatkiem chilli"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4216
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34264
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1897
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113679
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4216
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34264
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1897
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113679
Składniki
Rozgrzej w woku lub na dużej patelni z grubym dnem 3 łyżki oleju. Wrzuć fasolkę i smaż 6 minut, aż zmięknie. Zdejmij z ognia i przełóż do osobnego naczynia.
Wytrzyj wok do sucha, a następnie podgrzej w nim pozostały olej. Zwiększ ogień, do woka wrzuć chilli wraz z grubo mielonym pieprzem i smaż przez minutę. Stopniowo dodawaj imbir, czosnek i dymkę. Smaż wszystko, aż przyprawy uwolnią aromat, a imbir i czosnek lekko się zrumienią.
Dodaj mięso wieprzowe, po paru minutach dorzuć wcześniej podsmażoną fasolkę. Wymieszaj i dosól do smaku. Gotuj do momentu, aż fasolka zmięknie.
Podawaj na ciepło z ryżem gotowanym na parze, innymi daniami kuchni chińskiej lub jako osobną potrawę.
Kruchość i delikatny smak. Jeśli włożysz fasolkę na kwadrans do lodu, warzywo będzie bardziej kruche.Źródło: Olivia