Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane jajka w różnych wersjach"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 64
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 991
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 341
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 64
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 991
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 341
Składniki
Czas (bez gotowania) ok. 15 min; porcja – 130 kcal, cena 1,90 zł
Jajka wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj na twardo (8-10 minut). Odlej, ostudź w zimnej wodzie. Obierz i przekrój na połówki. Wydrąż żółtka. Rozdziel je do trzech osobnych miseczek, rozdrobnij.
Tuńczka (najlepiej w oleju) osącz, rozdrobnij widelcem. Dodaj do jednej miseczki z żółtkami. W drugiej miseczce umieść pasztet drobiowy. Do trzeciej wsyp starty na tarce o małych oczkach żółty ser (1-2 łyżki startego sera odłóż do dekoracji jajek).
Farsz tuńczykowy połącz z łyżką majonezu i jogurtem naturalnym. Dopraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Do masy z pasztetu dodaj łyżkę majonezu oraz musztardę. Dopraw curry, solą oraz pieprzem. Farsz serowy połącz z 2 łyżkami majonezu. Dopraw posiekaną natką, solą i pieprzem.
Połówki jajek napełnij przygotowanymi farszami. Dekoruj mieloną sło dką papryką, kawałkami cytryny oraz jabłka i odło żonym serem.
Prosty farsz do jajek przygotujesz z wędzonej makreli. Pół oczyszczonej z ości ryby zmiksuj z 2 łyżeczkami koncentratu pomidorowego, łyżeczką sosu sojowego, 2 łyżkami posiekanej natki, żółtkami, solą i pieprzem do smaku.Źródło: Świat kobiety