Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane papryki z pieca"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 59
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 59
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 60 minut
Ryż ugotować w posolonym wrzątku. Pieczarki pokroić na połówki. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pieczarki, smażyć 4 minuty. Dodać groszek (nie rozmrażać) i odsączoną kukurydzę. Chwilę poddusić. Zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem.
Paprykom odciąć wierzchy, wydrążyć nasiona. Ryż wymieszać ze składnikami z patelni i goudą pokrojoną w kosteczkę.
Papryki napełnić przygotowanym farszem. Przykryć odciętymi wierzchami. Ustawić w żaroodpornym naczyniu i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 40 minut.
Masło stopić w garnku. Oprószyć mąką. Krótko zasmażyć. Zasmażkę wymieszać z zimnym bulionem oraz mlekiem. Cały czas mieszając, doprowadzić do wrzenia. Dołożyć serek topiony.
Podgrzewać, aż serek się rozpuści. Dodać posiekany tymianek. Doprawić solą i pieprzem. Na półmisku ułożyć upieczone papryki. Polać sosem.Źródło: Życie na gorąco