Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, kruche chrusty w różnych kształtach smakują przez cały rok.
miska, nóż, garnek do smażenia,
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 226
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3239
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1008
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 909
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 226
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3239
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1008
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 909
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy pozostałe wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto, początkowo w misce. Gdy ciasto będzie elastyczne wyrabianie kończymy na stolnicy. Następnie rozwałkowujemy ciasto na cienki placek z którego będziemy wycinać prostokąty 15 cm x 4 cm, możemy również wycinać inne kształty, gwiazdy, serca itd. Środki prostokątów przecinamy wzdłuż 5-6 cm, przekładamy pasek ciasta przez przecięcie i lekko naciągamy by z przełożonego paska ciasta wyszedł faworek. Tak zrobione faworki układamy na stolnicy, w między czasie nagrzewamy w garnczku olej do smażenia faworków. Gdy olej będzie gorący smażymy po 3-4 sztuki na złoty kolor. Usmażone na złoty kolor faworki wykładamy na ręczniczki papierowe w celu osączenia ich z oleju. Osączone faworki układamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!!!