Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 92
Dodano: 02.03.2011
Odsłon: 26818
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mąkę z masłem posiekać nożem, wlać ocet lub wódkę, dodać żółtka proszek do pieczenia i śmietanę. Wyrobić ciasto. Włożyć do garnka i mocno ubijać tłuczkiem prze 20 minut. Ciasto rozwałkować na bardzo cieniutkie płaty i wyciąc z nich faworki. Usmażyć na patelni w dużej ilości tłuszczu.Ułożyć na talerzu i posypać obficie cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

czarnawajda 29 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
strasznie mnie irytuje jak ktoś nie podaje konkretnie jaka śmietana.. 12%, 18%, 30%, 36% ????????0 Kto głosował? | Odpowiedz

marial9 03 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Nic się nie da ukryć:) Masz rację mimi619 wyszły za trochę za grube, choć rozwałkowane ciasto było cienkie jak papier.0 Kto głosował? | Odpowiedz

marial9 03 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Nic się nie da ukryć:)) Masz rację mimi619 wyszły za grube:))0 Kto głosował? | Odpowiedz

anetta73 03 marca 2011Zgłoś do usunięcia
wygladaja fantastycznie i tak zapewne smakuja,akurat na tlusty czwartek.pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

kejtkejt 02 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Każdy lubi co innego :) U mnie w domu takie grube znikają najszybciej. A największą radochę bratu - pomocnikowi z nadmiarem energii sprawia okładanie ciasta tłuczkiem ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

mimi619 02 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Wyglądają pięknie i pysznie, ale czy nie są troszkę za grube ? Może się mylę :) Pozdrawiam !0 Kto głosował? | Odpowiedz