Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że dbając o linię, musisz odmawiać sobie przyjemności? Prosty i wyjątkowo efektowny fit deser w szklance z pewnością podbije twoje serce tej jesieni. Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników i kilkanaście minut pracy, aby na twoim stole zagościł deser, do którego będziesz wracać nawet po zakończeniu diety.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1063
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 374
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 695
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1063
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 374
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 695
Składniki
Migdały upraż na suchej patelni z dodatkiem niedużej ilości soli. Gdy się zrumienią, zdejmij je z patelni i poczekaj aż przestygną, a następnie posiekaj je drobno przy pomocy noża lub w malakserze.
Jabłka pokrój na niezbyt grube plasterki usuwając z nich gniazda nasienne. Rozłóż je na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, tak aby utworzyły pojedynczą warstwę. Skrop je delikatnie sokiem z cytryny oraz miodem. Oprósz każdy plasterek cynamonem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 10-12 minut, aby owoce zmiękły i lekko się zarumieniły. Następnie pozostaw do wystygnięcia. Jeśli w czasie pieczenia jabłka puszczą sok, zachowaj go.
Ciasteczka owsiane pokrusz na mniejsze (ale niezbyt małe) kawałki.
W pucharkach ułóż dwie warstwy składające się z ciasteczek, skyru, jabłek oraz migdałów. Deser możesz udekorować dodatkową porcją miodu, cynamonu i soku, który owoce puściły w trakcie pieczenia. Fit deser w szklankach możesz podawać natychmiast, jednak najlepiej smakuje po schłodzeniu przez około godzinę.