Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie astry

Francuskie astry

Autor:

Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16230

Dodano:

Odsłon: 259

Ciasto francuskie świetnie nadaje się na słodkie i słone wypieki. Tym razem na słodko,szybko , smacznie i chrupiąco. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • marmolada wieloowocowa
  • cukier puder do posypania
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.

    Ciasto rozwinąć i pociąć na prostokąty lub kwadraty.
    Na środku obrysować końcem łyżeczki kołko.
    Ponacinać nożem po bokach i końcówki pozwijać spiralnie.
    Na zaznaczony środek dawać po łyżeczce marmolady.

    Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dół i zapiekać do złotego koloru.

    Zimne posypać cukrem pudrem.

  2. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń