Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka mocno owocowa"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4723
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34358
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2048
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113735
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4723
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34358
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2048
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113735
Składniki
Winogrona opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na sicie, a następnie pozbaw szypułek. Każde gronko przekrój na pół, usuń pesteczki z owoców.
Truskawki opłucz, osusz, odszypułkuj i pokrój na połówki. Mango obierz, przekrój na pół, usuń pestkę. Miąższ pokrój w paseczki. Galaretkę przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu, odstaw do lekkiego przestudzenia.
Ciemne winogrona wymieszaj z truskawkami, rozłóż do 3 kieliszków do szampana lub miseczek. Jasne winogrona połącz z mango. Umieść w 3 kolejnych kieliszkach. Owoce zalej chłodną galaretką. Odstaw do stężenia. Udekoruj świeżymi ziołami.
Porcja – 80 kcal, cena 1,50 zł, 6 porcji czas ok. 25 min;Źródło: Świat kobiety