Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka mocno owocowa"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 156
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 156
Składniki
Winogrona opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na sicie, a następnie pozbaw szypułek. Każde gronko przekrój na pół, usuń pesteczki z owoców.
Truskawki opłucz, osusz, odszypułkuj i pokrój na połówki. Mango obierz, przekrój na pół, usuń pestkę. Miąższ pokrój w paseczki. Galaretkę przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu, odstaw do lekkiego przestudzenia.
Ciemne winogrona wymieszaj z truskawkami, rozłóż do 3 kieliszków do szampana lub miseczek. Jasne winogrona połącz z mango. Umieść w 3 kolejnych kieliszkach. Owoce zalej chłodną galaretką. Odstaw do stężenia. Udekoruj świeżymi ziołami.
Porcja – 80 kcal, cena 1,50 zł, 6 porcji czas ok. 25 min;Źródło: Świat kobiety