Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki w czerwonej kapuście"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 577
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 915
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 577
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 915
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Składniki
Z kapusty zdejmij uszkodzone wierzchnie liście. Oczyszczoną umieść w garn- ku z osolonym wrzątkiem i gotuj pod przykryciem ok. 20 minut. Następnie wyjmij ją, odlej i ostudź.
?Kaszę jaglaną wsyp na mocno rozgrzaną suchą patelnię. Gdy upraży się na złoto, ugotuj ją w rondelku i odstaw, by ostygła.
Cebulkę posiekaj, a boczek pokrój w kosteczkę. Zeszklij na średnim ogniu, po czym wymieszaj je z jajkiem, posiekaną natką pietruszki i kaszą. Dopraw całość solą i pieprzem.
Liście kapusty rozbij delikatnie tłuczkiem. Nałóż po porcji farszu, zwiń w paczuszki i zepnij je wykałaczkami.
Włóż gołąbki do garnka, zalej bulionem i gotuj 20 minut.
Czas przygotowania: 60 min, ilość kalorii na 1 porcję: 300, stopień trudności: średni.Źródło: Telemax