Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki w liściach winogron"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 211
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 109
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 211
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 109
Składniki
Ryż umyj, zalej wodą i odstaw na 2 godziny. Następnie odsącz. Cebulę, dymkę, pietruszkę, kolendrę i miętę drobno posiekaj.
Do ryżu dodaj posiekaną zieleninę, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, dwie łyżki przecieru. Całość wymieszaj.
Na liście winogron nakładaj łyżeczkę farszu i zawijaj, tworząc małe gołąbki o długości ok. 5 cm.
Ścianki rondla posmaruj przecierem pomidorowym i pozostałą oliwą. Na dnie połóż kilka liści winogron i ciasno układaj na nich gołąbki. Całość zalej wodą i gotuj pod przykryciem około godziny.Źródło: Na żywo