Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34487
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 97
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34487
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 97
Składniki
Migdały, pistacje, bułkę tartą, cynamon i cukier dokładnie wymieszaj. W brytfance rozłóż papier do pieczenia i arkusz ciasta filo. Posmaruj go masłem wymieszanym z olejem i przykryj kolejnym arkuszem. Posyp mieszanką orzechową i przykryj dwoma płatami ciasta (posmarowanymi masłem).
Rób tak, aż do skończenia się mieszanki. Ostatni płat na wierzchu posmaruj masłem wymieszanym z 1 łyżką ciepłej wody. Ciasto pokrój w romby i piecz 30 minut w temp. 150°C. Wodę zagotuj z cukrem i sokiem z cytryny. Dodaj miód i wodę różaną. Syropem zalej zimną baklawę i odstaw na 5 godzin.Źródło: Na żywo