Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2371 Ocena: 52609
Dodano: 02.02.2017
Odsłon: 3673
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Mieszamy z cukrem waniliowym i cynamonem, układamy w naczyniach żaroodpornych.
Cukier, masło i mąkę siekamy przy pomocy noża. Tak przygotowaną kruszonką, posypujemy gruszki.
Zapiekamy 25-30 min w temperaturze 180°C.
Taki deser smakuje na ciepło, jak i na zimno.
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

BEATA1978 09 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Mniam <31 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 04 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Super,proste a pyszne,nie mam gruszek zrobię z jabłkami,myślę,że tez będzie dobre:) Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 04 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Przepyszności! <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

gochna55 04 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Jak zwykle wspaniały i prosty przepis. Ja dodaję do gruszek goździka, a do jabłuszek cynamon. Z wiśniami też pycha. Polecam. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 03 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
smakowitości :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 03 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
pyszota gruszkowa ;-) mniammmm....;-) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz