Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gruszki orzechowo-miodowe"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 118
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 118
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>
Ciasto: zagnieć, owiń w folię, włóż na pół godziny do lodówki. Gruszki obierz, wytnij środki. Orzechy utrzyj z cukrem pudrem i miodem. Napełnij gruszki. Ciasto rozwałkuj, wytnij duże kwadraty. Na każdym ułóż połówkę gruszki, owiń. Z resztek ciasta zrób listki. Posmaruj roztrzepanym jajkiem (możesz posypać gruboziarnistym cukrem). Piecz 35 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie