Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gruszki orzechowo-miodowe"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>
Ciasto: zagnieć, owiń w folię, włóż na pół godziny do lodówki. Gruszki obierz, wytnij środki. Orzechy utrzyj z cukrem pudrem i miodem. Napełnij gruszki. Ciasto rozwałkuj, wytnij duże kwadraty. Na każdym ułóż połówkę gruszki, owiń. Z resztek ciasta zrób listki. Posmaruj roztrzepanym jajkiem (możesz posypać gruboziarnistym cukrem). Piecz 35 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie